Kontakt

Kærsholm Quality Food

Kun det allerbedste er godt nok til dyrene og dig.

Dyrene

Skotsk Højlandskvæg er en urgammel kødkvægsrace, der oprindelig stammer fra Sibirien. Vikingerne bragte dem så til Skotland i deres skibe, og efterfølgende har store flokke i århundreder græsset i barske omgivelser i det skotske højland, og på de skotske øer. For nemmere at kunne dirigere dem rundt på de åbne, skotske vidder, har skotterne avlet et godt temperament på dyrene, hvilket, sammen med deres udseende, var medvirkende til at racen hurtigt blev populær i Danmark, da de første eksemplarer blev importeret i 1950'erne.

De generelle kendetegn for Skotsk Højlandskvæg er at de er robuste, nøjsomme, og gode til at udnytte foderet. De har gode egenskaber for naturen, og er en meget hårdfør race, der trives bedst udenfor i naturlige omgivelser, og i al slags vejr. Desuden er de gode til at kælve, hvilket næsten aldrig kræver hjælp, hos de dyr der er gjort tamme. På trods af at de ved fødsel typisk kun vejer omkring 30 kg., så vil den gennemsnitlige vægt for en fuldvoksen tyr være mellem 600-1.000 kg., mens køerne vejer mellem 400-600 kg. De betragtes som værende udvoksede ved femårs-alderen.

Det mest specielle ved kvæget er deres lange horn og lange pels, og de findes i mange farver. De mest almindelige er dog gul og rød, men også forekomsten af brun eller hvis vinder indpas rundt omkring i besætningerne.  Kvægene er længere tid om at vokse sig kødfulde end andre kødkvægsracer, og den langsomme naturlige vækst gør kødet magert og med en gennemsnits fedtprocent på kun 7-8%. Kødet er mørkt og har kort struktur, hvilket resulterer i en naturlig mørhed, der er kolesterolfattigt.

Historien

Vores dyr lever vildt i et område af Lille Vildmose, Danmarks største naturreservat, og Nordeuropas største højmose. Her er aldrig blevet gødet eller sprøjtet, og kvægene lever et naturligt udeliv hele året rundt. Den store lange pels isolerer rigeligt, og dyrene trives godt i kulde og sne.

Kvægene går i et fredet område uden daglige forstyrrelser fra mennesker. De går i et meget kuperet terræn, hvorved kvæget udfordres fysisk, og muskulaturen gennemarbejdes, hvilket er med til at give kødet en god kvalitet.

Kærsholm Quality Food lægger stor vægt på, at vores dyr har levet et frit, sundt og naturligt liv, fra fødsel til slagtning. Vores Skotske Højlandskvæg er sunde og stærke, hvilket bestemt kan smages.

Alle kvæg bliver naturligvis kontrolleret af en dyrlæge, inden de nedskydes på marken, og dyrenes aflivning er nænsom og foregår roligt uden forstyrrende indgriben i kvægbestanden. Umiddelbart efter nedskydningen i det fri, transporteres kvæget til slagteriet, hvor det bliver dyrlægekontrolleret endnu en gang, og herefter parteret og pakket.

Kærsholm Quality Food er indtil dato gået gennem alle kontroller af dyrlægen, og det er vores overbevisning at det faktum at vores kvæg har levet et sundt og aktivt liv, er med til at give kødet den gode kvalitet.

Økologi

Begrebet ”Økologi” blev skabt i 1866 af den tyske biolog Ernst Haeckel ud fra de græske ordoikos (som betyder "hus" eller "husholdning") og logos (der betyder "kundskab om" eller "videnskab om").

Der er sket meget siden.

Økologisk fødevareproduktion handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

Det er det som kendetegner Kærsholm Quality Food.

PRIS & INDHOLD

Vi er utrolig stolte af, at vi her i Danmark nu kan tilbyde oksekød af en fantastisk kvalitet, som ligger blandt markedets bedste priser.

Vi sælger min. 1/4 af kreaturet ved hver bestilling, hvilket indeholder flg.:



- 3 grydestege

- 3 stykker suppekød

- Osso-buco til 3-4 personer

- 10-15 kg. hakkefars (7-8% fedt)

- Højrebssteg (kan evt. laves til koteletter)

- 4-5 stk. T-bone

- 1. stk. mørbrad

- 1 stk. inderlår (godt til roastbeef)

- En halv lårtunge (kan evt. benyttes til saltkød)

- En halv klump (kan evt. benyttes til gullasch)

- 6-7 stk. engelske bøffer af tyksteg

- Knogler (hvis ønsket)

- Indmad (hvis ønsket)



Samlet pris for ovenstående: kr. 3.499 (normalpris: kr. 4.499)



Grundet hensyntagen til opdeling af hvert kreatur er ovenstående vejledning en 'standard-slagtning'. Vi forsøger naturligvis at leve op til dette, men gør samtidig opmærksom på at det ikke altid kan lade sig gøre. I et sådant sjældent tilfælde vil en prisreduktion naturligvis komme på tale.

Hver enkelt del af kreaturet vil være pakket i separat pose, hvorpå der står skrevet hvilket kød det er.

Er du interesseret i ovenstående, kan du benytte vores kontaktformular, som du finder i bunden af siden"

Opskrifter

Hvordan anvendes oksekødet – Se her

  • +
    X

    Kærsholm Quality Food

    Oksehøjreb med ben samt hasselback-kartofler og ragout af vinbjerg-snegle

    Download PDF

  • +
    x

Levering

Kærsholm Quality Food producer, sælger og leverer økologisk kvalitetskød. Alt vores kød bliver behandlet under opsyn og kontrol af dyrelæge på hos vores slagter.

Vi leverer direkte til din dør. Friskpakket, og klar til din fryser eller til servering.

Betalingsmuligheder

Faktura fremsendes med posten efter levering. 14 dages fortrydelsesret er ikke gældende for ferske kødvarer, og Kærsholm Quality Food må ikke modtage fødevarer retur.

Grill

Skal du holde fest, så kan KÆRSHOLM Quality Food tilbyde at stå for maden i form af grillet helstegt pattegris med alt tilbehør.

Vi stiller med grill og personale, så du kun skal koncentrere dig om din fest.

For mere info, kontakt Kurt Kærsholm på mobil 2293 5999 eller mail kurtkaersholm@gmail.com

HAR DU EN RESTAURANT?

Ønsker du at servere økologisk Skotsk Højlandskvæg til dine gæster, så kontakt os for nærmere dialog.

Vi kan klare stor volume uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Smiley ordning

Se vores kontrolrapport fra Ministeriet for Fødevarer


Se dokumentation her

Kontakt formular

KÆRSHOLM QUALITY FOOD
Kurt Kærsholm
Kærsholmvej 43
9280 Storvorde
Telefon: 2293 5999
Mail: kurtkaersholm@gmail.com
CVR: 14 15 85 88

Kontakt os via denne formular, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

©1987 - 2017 Kærsholm.